Evenement details:

 • za
  16
  nov
  2019
  wo
  30
  dec
  2020

  Stap in de wereld van de Bosatlas

  Nationaal Onderwijsmuseum, Dordrecht

  Tot eind 2020 is de tentoonstelling ‘Stap in de wereld van De Bosatlas’ te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum te Dordrecht. Een tentoonstelling voor jong en oud over het verhaal achter de atlas die iedereen kent.
  Poster van de tentoonstelling

  Generaties Nederlandse kinderen zijn opgegroeid met de Bosatlas. De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld? Hoe werden kaarten gemaakt en welk verhaal vertellen zij? En hoe kan het dat dit lesboek zich al bijna 150 jaar weet te handhaven?

  Vele ontwikkelingen

  De Bosatlas heeft sinds 1877 vele ontwikkelingen doorgemaakt: van pure topografie, via thematische kaarten naar de volledig gedigitaliseerde versie. De tentoonstelling toont hoe de ontwikkeling van de Bosatlas en het aardrijkskundeonderwijs hand in hand gaan. Wandel door de tentoonstelling en zie hoe vanaf het eerste begin in leerboeken wordt verwezen naar de atlas. Naast atlassen en lesmethoden, toont de tentoonstelling ook wandkaarten en wandplaten van Bos en werk van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door De Bosatlas.

  Voor jong en oud

  Speciaal voor deze tentoonstelling is een bijzondere 'Boswandeling' ontwikkeld. Deze rondleiding voert u langs de mooiste objecten uit de tentoonstelling. Een spannende speurtochtposter en een doe-boekje voor kinderen in de basisschoolleeftijd maken ‘Stap in de wereld van De Bosatlas' ook uitermate geschikt als familie-uitje.

  De tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met GRID Groningen en Noordhoff.

  Adres en openingstijden

  Nationaal Onderwijsmuseum
  Burgemeester de Raadtsingel 97
  3311JG DORDRECHT

  Zie voor openingstijden en route de website van het museum

  Bron: Persbericht Museum