Schrijft u in voor de cursus ‘Historische cartografie in vogelvlucht’ bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Oude kaarten zijn tijdgebonden uitdrukkingsmiddelen. Zonder kennis van hun context vertellen ze niet het volledige verhaal. Dat volledige verhaal is niet alleen tijdgebonden, maar ook actueel. Een kaart van vroeger verschaft historisch inzicht in het heden. Het raakvlak van de historische cartografie met andere vakgebieden en wetenschappen is bovendien groot.

Toen er nog geen luchtfoto’s werden gemaakt en de GPS nog niet was uitgevonden, was men toch in staat een geslaagd beeld van de omgeving en zelfs van de wereld te maken. Hoe? Dat komt u te weten in de cursus Historische cartografie in vogelvlucht bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Het gebouw van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam
Het gebouw aan de Turfmarkt in Amsterdam

Wanneer en waar

Wanneer: De vrijdagen 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober, 4 november, 11 november en 18 november 2016, van 13.00 tot 15.45 uur. Op 25 november is, onder voorbehoud, een excursie gepland naar Museum Plantin-Moretus, Antwerpen.

Waar: Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, Oude Turfmarkt 129, Amsterdam.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze collegereeks bedragen €175 (dit is inclusief koffie en thee). Vrienden van de Bijzondere Collecties en medewerkers en studenten van de UvA ontvangen 10% korting.

Meer informatie en aanmelden

 

Zie website van de Bijzonder Collecties van de Universiteit in Amsterdam

Bron: Website Bijzondere Collecties van de Universiteit Amsterdam

Foto: Wikipedia

 

Cursus historische cartografie Universiteit van Amsterdam

2 gedachten over “Cursus historische cartografie Universiteit van Amsterdam

 • 14 september 2016 om 09:40
  Permalink

  Goedemorgen allen,

  Ik had mijzelf hier reeds voor aangemeld voordat ik kennis nam van het bestaan van uw studiekring. Inmiddels ook contact gehad met Els en u zal mij zeker zien op een of meer van uw bijeenkomsten. Wellicht dus ook bij de cursus!

  Met vriendelijke groet,

  Arthur Stam

  Beantwoorden
  • 14 september 2016 om 09:55
   Permalink

   We zien u graag verschijnen bij onze studiekring in Enschede. Ook per mail heb ik vragen gehad over de cursus Historische Cartografie aan de Universiteit Amsterdam. Sommige mensen denken dat wij als studiekring deze cursus verzorgen. Wij maken echter op onze website alleen maar melding van cursussen, lezingen e.d. over cartografie, maar onze studiekring verzorgt deze niet.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *