Afgelopen vrijdag werd in Middelburg het boek Zelandia Comitatus gepresenteerd. Met kaarten van de provincie Zeeland tot 1860, deel XI van de Utrechtse Historisch-Cartografische Studies van de Universiteit Utrecht, afdeling Geowetenschappen.

Het boek Zelandia Comitatus
Boek Zelandia Comitatus

Zelandia Comitatus. Kaarten van de provincie Zeeland tot 1860. Geschiedenis en cartobibliografie.
Auteurs: D. Blonk , J. Blonk-van der Wijst
* ISBN: 9789061942405
* Jaar: 2010
* Formaat: 32 x 24 cm
* Uitvoering:Gebonden met stofomslag
* Illustraties:: ca. 400 full colour illustraties
* Pagina’s: 508 pp
* Uitgeverij: Hes & de Graaf Publishers
* Prijs: Euro 99,50

In Dutch with English summary.

Dit onderzoek naar gedrukte kaarten van de provincie Zeeland geeft een compleet overzicht en een duidelijke systematische analyse van alle gedrukte kaarten van het oude Graafschap Zeeland. Er wordt een beeld geschetst van de ontwikkeling van het landschap door de eeuwen heen en het steeds veranderende beeld van de cartografie van de eilanden door verschuivende zandbanken, inpolderingen, bedijkingen, stormvloeden en overstromingen, ook van de periode voordat er gedrukte kaarten waren.

Bovendien is in de inleiding een overzicht opgenomen van de geschiedenis van de provincie Zeeland in het algemeen. Met dit werk hebben Dick Blonk en Joan Blonk-Van der Wijst een waardig opvolger voltooid van hun eerste boek, deel I uit de Explokart-reeks, Hollandia Comitatus met de cartobibliografie van het Graafschap Holland.

Met 129 kaartbeschrijvingen en meer dan 400 afbeeldingen in kleur geeft dit boek een prachtige blik op het karakteristieke, direct herkenbare cartografische beeld van deze dynamische provincie.

Bron: Hes & de Graaf Publishers

Kaartenboek van provincie Zeeland verschenen
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *