De Stichting Kadastrale Atlas Overijssel 1832 bracht het afgelopen jaar een DVD uit met alle kadastrale kaarten uit 1832 van de provincie Overijssel.

DVD Kadaster Overijssel 1832

Stichting Kadastrale Atlas, Kadaster Overijssel 1832, Digitale versie Provincie Overijssel

Prijs: € 26,76 (incl. € 1,76 verzendkosten)

Omschrijving

Deze uitgave, bestaande uit een DVD en een CD-Rom, bevat alle kadastrale kaarten en gegevens van Overijssel in 1832. De in de negentiende eeuw ingevoerde grondadministratie is een rijke bron van gegevens over de mensen die hier vroeger leefden, hun bezittingen, economische activiteiten en woonomgeving.

De Stichting Kadastrale Atlas Overijssel 1832 die in 1992 werd opgericht, rond hiermee een project af dat 20 jaar heeft geduurd. Doelstelling van de stichting was: “Voor de gehele provincie Overijssel de oudste kadastrale gegevens uit 1832 op uniforme wijze te publiceren”. Hiermee is aan die doelstelling voldaan.

De gehele provincie Overijssel is nu digitaal met teksten, percelen en kaarten te raadplegen. In 20 jaar tijd is er een enorme hoeveelheid werk verricht door veel vrijwilligers en medewerkers van historische verenigingen en het Historisch Centrum Overijssel. Er zijn in die 20 jaar 1500 kadastrale minuutplans gedigitaliseerd en ca 250.000 percelen ingevoerd in een database.

Deze uitgave biedt dezelfde informatie als de eerder uitgegeven boeken. De vorm is anders: geheel digitaal. Dit biedt de mogelijkheid om de inhoud efficiënter te presenteren. De uitgave biedt dan ook veel extra’s. Zo zijn er door de samensteller meer dan anderhalf miljoen hyperlinks aangebracht die een koppeling vormen tussen kaarten en OAT’s. Hiermee kan men gemakkelijk vanuit de OAT naar de betreffende kaart klikken. Ook is het mogelijk snel op naam van de eigenaar te zoeken.

Bron: Historisch Centrum Overijssel

DVD is uitverkocht

De DVD’s zijn uitverkocht; er wordt geen nieuwe oplage gemaakt. In de plaats daarvan zijn de gegevens die op de DVD staan op een usb geheugenkaart (16 of 32 Gb.) verkrijgbaar bij de Stichting Kadastrale Atlas van Overijssel 1832. De stick kost -evenals destijds de DVD- € 25,-.
Belangstellenden kunnen een mailtje sturen aan g.hannink@planet.nl

 

Kadastrale Atlas Overijssel op DVD
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *