Nederland ontdekken aan de hand van zijn historische kaarten. Dat is de uitdaging die de ANWB, het Nationaal Archief en de Regionaal Historische Centra bieden in hun gezamenlijke uitgave Schatkamers van Nederland.

Door mensenhanden gemaakt

In geen land ter wereld is het landschap zo door mensenhanden gemaakt als in Nederland. Hoe dat in de loop der eeuwen is gebeurd, laten de duizenden kaarten in onze nationale en regionale archieven zien. De Schatkamers van Nederland toont de mooiste en meest bijzondere kaarten en vertelt het verhaal van deze kaarten en van de tijd waarin ze werden gemaakt.
Daarmee is deze gezamenlijke uitgave een geschiedenis van de Nederlandse provincies, verbeeld door het werk van onze kaartmakers.

Omslag
Omslag

Inhoud Schatkamers-box

Schatkamers van Nederland bestaat niet alleen uit een naslagwerk, maar bevat ook 24 losse, historische kaarten variërend van de middeleeuwen tot de koude oorlog. Al deze kaarten zijn eenzijdig bedrukt en eenvoudig uit te vouwen en op te hangen. Voor elke provincie zijn er 2 historische kaarten en een wandel-, fiets- of autoroute opgenomen. Uiteraard zijn alle kaarten voorzien van uitgebreide cartografische achtergrondinformatie.

Box Schatkamer van Nederland
De box Schatkamer van Nederland
{mosimage}{mosimage}{mosimage}{mosimage}

Waar te krijgen?

Schatkamers van Nederland is nu al te bestellen via de webwinkel van gahetNA. Daarnaast is de uitgave te verkrijgen bij de balie van het het Nationaal Archief, maar ook bij alle Regionaal Historische Centra in Nederland, de ANWB-winkel en in de boekhandel. De prijs bedraagt €32,95

 

Schatkamers van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *