Bij uitgeverij Vantilt verscheen op 28 januari 2016 het boek: De staat van de delta. Waterwerken, stadsontwikkeling en natievorming in Nederland.

Het drassige, ontoegankelijke deltagebied aan de benedenloop van Rijn en Maas groeide vanaf de elfde eeuw uit tot een van de sterkst verstedelijkte gebieden van Europa. Dijken, dammen, pompen en kanalen beschermden, verenigden én verdeelden de bevolking – tot op de dag van vandaag.

Waterbouw, stedenbouw en natievorming zijn in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. In De staat van de delta onderzoekt Han Meyer het ontstaan en het succes van deze samenhang. Een centrale rol spelen de grote waterbouwkundige en stedenbouwkundige projecten in de twintigste eeuw die Nederland blijvend veranderden.

Van daaruit gaat Meyer op zoek naar mogelijkheden voor de toekomst. De nationale overheid heeft niet meer het monopolie op de ruimtelijke inrichting van het land, terwijl klimaatverandering en de groeiende concentratie van bevolking en kapitaal in het westen een ingrijpende update van het waterveiligheidssysteem noodzakelijk maken. Wat gaan deze veranderingen betekenen voor stad, staat en delta?

Omslag boek de staat van de delta
De staat van de delta

Boekinformatie

De staat van de delta. Waterwerken, stadsontwikkeling en natievorming in Nederland.
Auteur: Han Meyer
Vormgever: Piet Gerards ontwerpers
Uitg. Vantilt, Nijmegen
Paperback, 16 x 24 cm., geïllustreerd, deels in kleur, 240 pagina’s
ISBN 9789460042690
Prijs: € 24,95

Over de auteur Han Meyer

Han Meyer is hoogleraar Stedenbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Zijn aandacht richt zich in het bijzonder op Deltastedenbouw. Met dit thema onderzoekt hij de veranderende samenhang tussen de landschappelijke condities van de delta, stedenbouwkundig ontwerp, civiele techniek en maatschappelijke context. Hij is auteur en coauteur van diverse publicaties op dit terrein.

Lezing Han Meyer

Boekhandel Donner en Uitgeverij Vantilt nodigen u van harte uit voor een lezing van Han Meyer (hoogleraar Stedenbouwkunde aan de TU Delft) over zijn nieuwe boek de staat van de delta.

De lezing vindt plaats op zondag 28 februari om 14.00 uur in Boekhandel Donner (Coolsingel 119, Rotterdam). De toegang is vrij en aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!

Bron: website van Tilt uitgeverij

 

De staat van de delta door Han Meyer
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *