De Azteken expo opende op 6 augustus 2021 in Museum Volkenkunde te Leiden. Het museum was door corona-maatregelen vaak gesloten; daarom is de expo verlengd tot en met 27 maart 2022.

De Azteken

De Azteken: een van de iconische beschavingen uit de wereldgeschiedenis. Precies 500 jaar geleden kwam er een eind aan het grote Azteekse rijk door een handvol Spanjaarden en hun inheemse bondgenoten. Die gebeurtenis is aanleiding voor deze grote tentoonstelling.

Zonnesteen in 3d geprint
Levensgrote 3-D-print van de zonnesteen. De theatrale voorstelling met licht- en geluidseffecten voert je mee naar de schepping van zon en maan en leert je meer over de Azteekse godenwereld.

Indrukwekkende voorwerpen zoals stenen beelden, verfijnde sieraden en tekeningen uit codices, verlevendigd met bijzondere verhalen en actuele inzichten: dát zijn de ingrediënten van deze tentoonstelling. Het gaat bovendien om een internationaal samenwerkingsproject met o.a. vooraanstaande archeologen uit Mexico en het Museo Nacional de Antropologia in Mexico-Stad. Uniek vanwege de internationale bruiklenen en topstukken die deels voor het eerst buiten Mexico te bewonderen zijn.

Expo in vogelvlucht

In de expo kom je vanuit de randen van het Azteekse rijk steeds dichterbij het binnenste en allerheiligste van de Azteekse hoofdstad: het heilige district en de Templo Mayor, de belangrijkste Azteekse piramide. U kunt hier de expo in vogelvlucht bekijken.

Familie-uitje

De Azteken tentoonstelling is superleuk voor jong en oud. Leerzaam en spannend bovendien. De aardige slang Coatl is er je gids. Met haar erbij word je een stuk wijzer. Bovendien kan ze je hulp goed gebruiken en dat heeft alles te maken met een bijzondere hanger en een opa-slang.
Bekijk hier meer bijzonderheden over het familie-uitje.

Lezingenreeks

Aansluitend bij de AZTEKEN expo organiseert het museum een reeks van 9 Specials, met onder andere lezingen. Vanwege de langdurige lockdown zijn deze lezingen ook online te volgen. Zo kan iedereen iets meekrijgen van de indrukwekkende Azteken expo.

Adres, openingstijden en prijzen

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden

Openingstijden en prijzen

Bron: Website van Museum Volkenkunde

Voor meer informatie over de Azteken: bekijk de Azteken op wikipedia

Gemelli Careri Aztec Map
Gemelli Careri’s kaart van de Azteekse migratie van Aztlan naar Tenochtitlan, via Chapultepec, uit Giro del Mondo (Reis rond de Wereld, 1704).

 

Tentoonstelling de Azteken in Leiden
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *