PostzegelStelt u zich eens voor: uw kerstkaarten of andere post verstuurt u met een postzegel waarop uw favoriete oude kaart staat. Alle liefhebbers van kaarten of geschiedenis in uw vriendenkring zullen jaloers zijn! Lees hier hoe u deze postzegels eenvoudig zelf kunt maken via de website van TNT Post.

Voorbeeld: Oldenzaal door Jacob van Deventer

Als voorbeeld maken we een velletje postzegels met daarop de kaart van de vesting Oldenzaal, zoals die rond 1565 door Jacob van Deventer is gemaakt.

Stap 0: Maken van de afbeelding

Voordat we de website van TNT Post bezoeken moeten we zorgen dat we een afbeelding van de gewenste kaart hebben in JPG-formaat. Als u zelf al een digitale afbeelding van een kaart heeft kunt u deze stap overslaan. Anders kunt u een afbeelding inscannen of online vinden.

Het mooiste resultaat bereikt u met kaarten met een groot contrast. Kies dus bijvooorbeeld geen kadastrale kaart of ongekleurde kaarten, want die zijn veel te flets. Kaarten van Jacob van Deventer of Blaeu zijn zeer geschikt.

Zie voor online afbeeldingen van oude stadsplattegronden bijvoorbeeld:

Sla de afbeelding op op uw harde schijf door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor ‘Opslaan als’.

De postzegelwebsite zelf heeft maar weinig mogelijkheden om te bepalen welk deel van de afbeelding op de postzegel komt. Daarom is het handig om de afbeelding van tevoren zelf te bewerken en bij te snijden. Bewerk de afbeelding in uw plaatjesprogramma tot die de afmeting 238 x 308 (liggend) of 308 x 238 (staand) heeft, dan weet u zeker dat die goed op de postzegel komt.

Kaart
Detail van kaart van Oldenzaal door Jacob van Deventer

Ook deze afbeelding van Oldenzaal van Jacob van Deventer kunt u direct gebruiken zonder verder te bewerken.

Stap 1: Postzegels kiezen

Ga nu naar de website van TNT Post. Kies bij stap 1 voor Eigen foto of afbeelding en kies het aantal postzegels dat u wilt. De kosten bedragen € 6,45 per velletje van 10 stuks. Daarnaast worden er per bestelling opstartkosten van € 7 in rekening gebracht. Het kan dus uit om meerdere velletjes tegelijkertijd te bestellen.

Stap 2: Foto plaatsen

Selecteer de afbeelding die u in stap 0 gemaakt heeft en klik op volgende stap.

Kies nu voor een liggende of staande postzegel. Eventueel kunt u vergroten of verkleinen. Als u bij stap 0 de afbeelding al passend heeft gemaakt is dat niet nodig. Klik op volgende stap. U kunt nu eventueel een tekst toevoegen. Deze verschijnt overigens niet op de postzegel.

Stap 3: Adresseren

Vul hier uw eigen gegevens in. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de postzegels naar iemand anders toe te sturen als cadeau.

Stap 4: Controleren

Hier kunt u nog even controleren of uw bestelling naar wens is. Eventueel kunt u de postzegel, het aantal of uw adresgegevens veranderen.

Stap 5: Betalen

Betalen gaat door middel van een eenmalige machtiging. U hoeft dus geen creditcard of andere online betaalmethode te gebruiken.

Resultaat

Binnen enkele werkdagen valt uw persoonlijke velletje postzegels op de mat!

Velletje postzegels
Het eindresultaat

Andere plaatsen

Als service voor leden van de studiekring volgen hier een aantal kant-en-klare afbeeldingen van kaarten van steden waar zij vandaan komen. Deze afbeelding zijn direct te gebruiken op de postzegels door er met de rechtermuisknop op te klikken en ze op te slaan op uw harde schijf. Ze hoeven niet verder bewerkt te worden.

Kaart van Delden Kaart van Goor Kaart van Zwolle

Kaart van Deventer Kaart van Enschede Kaart van Groenlo

Tip: Postzegels met uw favoriete kaart
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *