AardbevingNog maar kort geleden berichtten we over de schade die de kaartencollectie van het Stadsarchief Keulen opliep bij het instorten. Door de aardbeving in Italië is er opnieuw een kaartencollectie onder het puin verdwenen: die van het archief van de stad L’Aquila.

De aardbeving

Op 6 april werd Italië opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.3 op de schaal van Richter. De aardbeving vond zo’n 55 kilometer ten noord-oosten van Rome plaats. Tenminste 250 mensen vonden de dood. Ook is er veel schade aan het cultureel erfgoed.


Bekijk grotere kaart

De kaartencollectie van L’Aquila

Tot nu toe is alleen van de hoofdstad van de getroffen streek Aruzzo, L’Aquila, een beeld van de toestand. Giuseppe Proietti, secretaris-generaal van het college van Rome, heeft nauw contact gehouden met de opzichter van het cultureel erfgoed van Aruzzo.

Eén van de zwaar getroffen gebouwen is het paleis van L’Aquila, waar zich het rijksarchief bevindt. De kaartencollectie ligt onder een hoop puin. Aangezien de reddingswerkzaamheden nog in volle gang zijn, zal het nog lang kunnen duren voordat de totale schade aan de collectie bekend is.

Via Archiefforum.

Meer informatie

Aardbeving in Italië legt kaartencollectie onder het puin
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *