De provincie Overijssel heeft als eerste provincie een digitale cultuurhistorische atlas gelanceerd. Er bestaan uiteraard al meer websites met digitale kaarten, maar dit is de eerste keer dat een combinatie van allerlei hedendaagse cultuurhistorische kaarten met oude historische kaarten getoond wordt.

Door te schuiven met verschillende kaartlagen krijg je de oude landschapsstructuren te zien bij het bestuderen van een nieuwere kaart. Oude waterlopen, landgoederen, verdwenen huizen en kastelen, verdedigingslinies, archeologische monumenten etc. komen zo tevoorschijn.

Topografische kaart van rond 1900
Fragment van topografische kaart uit ca. 1900

Wilt u nog meer informatie over de Provincie Overijssel, bekijk dan ook eens de website met de tradities van Overijssel.

Bron en meer informatie: Weblog Transisaliana auteur Tonny Peters

Cultuurhistorische atlas van Overijssel
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *