Ze moesten het doen zonder geavanceerde satellieten, laserapparatuur en camera’s. En toch wisten Vespucci en Barentsz ons beeld van de wereld ingrijpend te veranderen. Hoe deden ze dat? Historisch cartograaf dr. Marco van Egmond (UU) over het vakmanschap en de gebreken van de kaartenmakers van vroeger.

Lezing op 15 februari om 20.00 uur

Het event is online te volgen via het YouTubekanaal van Studium Generale Utrecht, daar begint op maandag 15 februari om 20.00 de livestream waar je ook je vragen, opmerkingen en ideeën kan delen. Kun je echter nu al een goede vraag bedenken over de kaartenmakers van weleer? Of weet jijzelf een mooi historisch voorbeeld van kaarten die fouten hadden met grote gevolgen? Stuur die dan snel op naar info[at])sg.uu.nl  (waarbij u ‘[at]’ vervangt door ‘@’) en draag bij aan het gesprek!

Locatie: online te volgen via de YouTube livestream
Voertaal: Nederlands
Entree: Gratis
Aanmelden: Niet nodig

Bron en foto: Studium Generale Universiteit Utrecht

Lezing gemist? Via You tube terug te zien

Mocht u de lezing op 15 februari gemist hebben, dan kunt u deze toch nog zien via het You tube kanaal. Klik hier op de link van Studium Generale Utrecht

 

Hoe kaartenmakers de wereld in beeld brachten
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *