De stichting werkgroep Kadastrale Atlas Gelderland geeft ook dit jaar weer diverse kadastrale atlassen van 1832 uit. De atlas van Winterswijk is eerder dit jaar verschenen. Voor Buurmalsen is de voorintekening geopend.

Kadastrale Atlas Winterswijk 1832

Net als de overige Gelderse kadastrale atlassen is ook de Kadastrale Atlas van Winterswijk een prachtige uitgave met een omslag met daarin losse kaarten en een boek met achtergrondinformatie en een bewerking van de Oorspronkelijke Aanwijzende Tafels. Hierdoor is van elk perceel gemakkelijk na te zoeken wie de eigenaar was in 1832 en waarvoor het werd gebruikt.

Voorkant Kadastrale Atlas Winterswijk
Voorkant van het bijbehorende boek

Aangezien Winterswijk een zeer uitgestrekte kadastrale gemeente is, bevat de map maar liefst 77 kaarten. Dit zijn bewerkingen van de oorspronkelijke minuut- en verzamelplans. Deze zijn opnieuw gekarteerd om ze beter leesbaar en praktischer bruikbaar te maken.

De Kadastrale Atlas Winterswijk is te koop voor €50. Daarnaast is de uitgave ook op CD-rom beschikbaar voor €30. De CD-rom bevat twee PDF-bestanden, één met de inhoud van het boek en één met de kaarten.

Kadastrale Atlas Buurmalsen

Later dit jaar zal ook van Buurmalsen een kadastrale atlas verschijnen. Het is nu mogelijk om hiervoor in te tekenen. De exacte prijs is nog niet bekend, maar deze zal tussen de €25 en €30 liggen.

Andere uitgaven

De stichting heeft de afgelopen 21 jaar al 70 van de 185 kadastrale gemeenten in 1832 uitgegeven. Deze atlassen zijn gedeeltelijk uitverkocht, maar van de meeste gemeenten zijn deze nog wel te koop.

Gestreefd wordt om per jaar tenminste twee atlassen uit te geven. Voor 2007 staan naast Winterswijk en Buurmalsen ook Borculo en Huissen op de planning, maar de voorinschrijving hiervoor is nog niet geopend.

Meer informatie en bestellen

Kadastrale Atlas Gelderland: Winterswijk en Buurmalsen
Getagd op:                         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *