In september verschijnt alweer een uitgave van de Kadastrale Atlas van 1832, getiteld ‘Woerden in 1832’. De atlas wordt uitgegeven door de Stichting Stichts-Hollandse Bijdragen.

Inhoud van de atlas

Het boekwerk in twee banden (meer dan 350 pagina’s en meer dan 50 kaarten) maakt deel uit van een
reeks waarin alle gemeenten in de provincie Utrecht worden beschreven. De atlas vormt een belangrijke bron voor allerlei soorten historisch en genealogisch onderzoek. Het is een standaardwerk dat veel informatie
biedt over de sociale, culturele en economische ontwikkelingen binnen de gemeente.

Op de gedetailleerde kaarten (minuutplans) worden alle percelen, gebouwen, wateren en wegen afgebeeld. De percelen zijn genummerd en van elk perceel wordt in de Oorspronkelijke Aanwijzende Tafel (OAT), de naam van de eigenaar, beroep, woonplaats, soort van eigendom, oppervlakte, belastingklasse en belastbare som vermeld. De minuutplans en OAT’s vormen de eerste volledige en betrouwbare administratie van
onroerend goed en geven een uniek inzicht in de betreffende gemeente in de genoemde periode. Daarnaast bevat de atlas een uitgebreide en geïllustreerde inleiding, verzorgd door de Woerdense archivaris Rob Alkemade.

Bestelinformatie

De atlas kost € 29,75 exclusief verzendkosten en is te bestellen bij de Stichting Stichts-Hollandse Bijdragen (klik de link ‘Kad. Atlas Woerden voor meer informatie en het bestelformulier). De atlassen zullen in de tweede week van september verschijnen en kunnen worden afgehaald in de bibliotheek te Woerden of u kunt ze op laten sturen tegen € 3 verzendkosten.

Bestellen:  http://shhv.info/uitgave/shb-33a-kadastrale-atlas-woerden-1832-tekst/

Kadastrale Atlas Woerden verschijnt in september
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *