GentNa de veelgeprezen en succesvolle historische atlassen van steden als Rotterdam, Utrecht en Den Haag is nu de eerste Belgische stad aan de beurt: Gent, een plaats die zoveel herinneringen bewaart aan zijn rijke verleden, maar ook nog volop in ontwikkeling is.

Dankzij een overvloed aan historische kaarten en plattegronden is de groei van Gent op de voet te volgen. De atlas toont het prille ontstaan van de stad aan de samenvloeiing van Schelde en Leie, de Europese metropool die Gent in de middeleeuwen was, zijn hernieuwde bloei tijdens de industriële revolutie en niet in de laatste plaats de moderne, toekomstgerichte woon- en werkstad van nu.

De samenstellers van deze atlas hebben kunnen putten uit een kostbare kaartencollectie, die bewaard wordt in instellingen binnen de stad. Aan de hand van vijfendertig thema’s en met tal van illustraties hebben zij de ontwikkeling van Gent op een aansprekende manier in beeld gebracht.

Andere delen

Eerder verschenen in deze serie historische atlassen van de volgende plaatsen en streken:

  • VoorpaginaArnhem
  • Den Haag
  • Haarlem
  • ‘s-Hertogenbosch
  • Maastricht
  • Nijmegen
  • Ooijpolder en Duffelt
  • Rotterdam
  • Utrecht (stad)

Bestellen

L. Charles, M.C. Laleman, A. Capiteyn: Historische Atlas van Gent, ISBN: 9789085064138, gebonden met stofomslag, rijk geïllustreerd, in kleur, 24,5 x 33 cm, 80 blz., prijs € 29.50. Het boek is te koop in lokale boekhandels of via Bol.com.

 

Historische Atlas van Gent
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *