Het boek Wandelingen der Neederlanden is deze maand verschenen tegelijkertijd met een facsimile-uitgave van de Atlas der Neederlanden bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

In 1813 kreeg het Koninkrijk der Nederlanden de geografische vorm die we nog steeds kennen. In datzelfde jaar kwam de negendelige Atlas der Neederlanden tot stand. Honderden kaarten, schitterend ingekleurd, tonen de pracht van ons landschap en onze geschiedenis. Vele daarvan zijn in Wandelingen der Neederlanden terug te vinden.

Nu, tweehonderd jaar later, doorkruisen schrijvers Joyce Roodnat en Kester Freriks, verbonden aan NRC Handelsblad, ons land met deze kaarten als inspiratiebron. Van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg en van de Hondsbossche Zeewering tot de onneembare vesting Bourtange bieden de wandelverhalen volop avontuur. De sporen van vroeger zijn overal terug te vinden, of het nu in de historische stad Brielle is of in de verlaten streek tussen Meijel en Sevenum, waar de uitdrukking ‘mijl op zeven’ haar oorsprong vindt.

De wandelingen zijn door Erik van Zuylen uitgezet en op moderne kaarten gemarkeerd, waarmee het boek ook bruikbaar is als wandelgids.

Het boek wandelingen der Neederlanden
Wandelingen der Neederlanden

Kester Freriks, Joyce Roodnat, Erik Van Zuylen
Wandelingen der Neederlanden – hedendaagse voetreizen door historisch Nederland
Uitgeverij Athenaeum, oktober 2013
Hardcover, 196 pagina’s, 25 x 18 cm
ISBN 9789025300944, verkoopprijs € 29,95

Bron: Uitgeverij Athenaeum

Meer informatie over Kester Freriks

Website Kester Freriks
Kester Freriks op Wikipedia

Wandelingen der Neederlanden
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *