Bij Uitgeverij Verloren is verschenen het Liber amicorum van Karel Leenders bij gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag. De historische geografie en de geschiedenis van het gebied tussen de mondingen van de Maas en de Schelde vormen het onderzoeksgebied van Karel Leenders.

Op zand, veen en klei
Op zand, veen en klei

Met elf artikelen haken specialisten uit verschillende disciplines aan bij zijn interesses: historische geografie, cartografie, geschiedenis, archeologie, erfgoedzorg, ecologisch erfgoed en naamkunde. De bundel opent met twee artikelen die Karel Leenders voorstellen als persoon en als wetenschapper.

De artikelen bieden een nieuwe kijk op de occupatiegeschiedenis van de kwelders in de delta, op de archeologie van de haven van Bergen op Zoom en van het kasteel van Breda, de omgang met oude en nieuwe kaarten als bronnen voor de historisch geograaf en de historicus en de omgang met erfgoed in het landschap.

Drie bijdragen belichten aspecten van de middeleeuwse geschiedenis in Noord-Brabant die ook in een breder kader relevant zijn en een naamkundig artikel werpt nieuw licht op het oude ‘apa-probleem’.

Boekinformatie

Titel: Op zand, veen en klei
Redactie: Guido van den Eynde en Lauran Toorians
Uitgeverij Verloren, ing., ill. kleur, 336 p.
Reeks: Zuidelijk Historisch Contact, Editie 2016/2
ISBNnr.: 9789087045913
Prijs: € 35,00

Voor meer informatie en bestellen, zie de website van uitgeverij Verloren

Bron: Website uitgeverij Verloren

Op zand, veen en klei
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *