In april 2022 verscheen bij Uitgeverij Thoth het boek “Nederland op zijn mooist – De achttiende-eeuwse Republiek in kaart en beeld”.

Nederland op zijn mooist – De achttiende-eeuwse Republiek in kaart en beeld

Dit boek biedt in meer dan duizend kaarten, stadsplattegronden, stadsgezichten, dorpsgezichten, stadhuizen, kerken, kloosters en abdijen, kastelen en buitenplaatsen, poorten en marktpleinen een bijna alomvattend beeld van het Nederlandse landschap in de achttiende eeuw.

Een ‘Grand Tour’ door de Republiek der Verenigde Nederlanden, van Amsterdam tot Groningen en van Middelburg tot Maastricht. Het beeld dat oprijst is deels vertrouwd en heel herkenbaar, deels onbekend en bevreemdend. Veel van wat er op de prenten is te zien, is later afgebroken, verbouwd of vervangen, maar minstens evenveel is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

Isaak Tirion

Centraal in deze monumentale publicatie staat de door Isaak Tirion uitgegeven 23-delige boekenreeks Tegenwoordige Staat der Nederlanden, de meest omvangrijke historisch-topografische beschrijving van de Republiek die tussen 1738 en 1803 verscheen. Tirion vulde de rijk geïllustreerde Tegenwoordige Staat aan met de 9-delige boekenreeks Het Verheerlijkt Nederland, dat nog eens honderden extra afbeeldingen bevat.

Voor het eerst wordt het gehele beeld- en kaartmateriaal van Tirions uitgaveproject in één groot overzichtswerk samengebracht.

Omschrijving boek Nederland op zijn mooist

Titel: Nederland op zijn mooist – De achttiende-eeuwse Republiek in kaart en beeld
Auteurs: Everhard Korthals Altes en Bram Vannieuwenhuyze
Taal: Nederlandstalig
Uitg.: Thoth, gebonden, 576 pagina’s
Formaat: 24,8 x 34,5 cm
Illustraties: 1.000 illustraties in kleur

Prijs € 99,50
ISBN 978 90 6868 850 4

U kunt hier een Mooi Nederland inkijkexemplaar jpg van het boek bekijken!

Uitgave in samenwerking met de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Amsterdam

Bron: Website uitgeverij Thoth

Nederland op zijn mooist
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *