Het Allard Pierson, Universiteit van Amsterdam, is vorige maand weer begonnen met de Allard Pierson Lunchlezingen op donderdag om 13.00 uur. Vorige week was het onderwerp: Oude kaarten lezen.

Oude kaarten lezen

Wat kan je zoal doen met oude kaarten? Heel veel uiteraard. Je kan oude kaarten op talloze manieren gebruiken, verzamelen, benaderen of bestuderen. Je kan aandacht schenken aan de eigenschappen van specifiek types kaarten of aan de mensen die ooit betrokken waren bij de cartografie.

Marissa Griffioen, Anne-Rieke van Schaik en Bram Vannieuwenhuyze stellen momenteel een handboek historische cartografie samen waarin al deze aspecten samenkomen. Tijdens deze korte presentatie lichten ze het concept van het boek toe aan de hand van enkele voorbeelden uit de rijke kaartencollectie van Allard Pierson.

Dit is een lezing uit de serie gratis live lezingen van het Allard Pierson. Iedere week vertelt een van de conservatoren van het Allard Pierson een verhaal over een onderwerp uit de collecties. Elke donderdag tot 15 december van 13.00 – 14.00 uur. Aanmelden voor deze lezingen

Lunchlezing over “oude kaarten lezen” bij het Allard Pierson
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *