Dit najaar kunt u bij Allard Pierson – Universiteit van Amsterdam, een cursus “Historische Cartografie in vogelvlucht” volgen.

Oude kaarten zijn tijdgebonden uitdrukkingsmiddelen. Zonder kennis van hun context vertellen ze niet het volledige verhaal. Dat volledige verhaal is niet alleen tijdgebonden, maar ook actueel. Een kaart van vroeger verschaft historisch inzicht in het heden. Het raakvlak van de historische cartografie met andere vakgebieden en wetenschappen is bovendien groot. Toen er nog geen luchtfoto’s werden gemaakt en de GPS nog niet was uitgevonden, was men toch in staat een geslaagd beeld van de omgeving en zelfs van de wereld te maken. Hoe? Dat komt u te weten in de Cursus Historische Cartografie in Vogelvlucht bij het Allard Pierson.

Wanneer?

31 oktober, 7 november, 14 november, 21 november, 28 november, 5 december. 12 december. In het voorjaar van 2020 is er een excursie, mogelijk naar Plantin-Moretus in Antwerpen.  De kosten voor deelname aan deze collegereeks bedragen €195 (inclusief koffie en thee). De kosten voor de excursie zijn niet in dit bedrag opgenomen. De Vrienden van het Allard Pierson, medewerkers en studenten van de UvA krijgen 10% korting.

Programma van de cursus en aanmelden

Voor het programma en aanmelden kunt u doorklikken naar de website van Allard Pierson

Bron en foto: Allard Pierson

Cursus Historische Cartografie in vogelvlucht bij Allard Pierson Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *