Op 13 september 2019 kunt u samen met de Werkgroep voor de Geschiedenis van de Kartografie twee exposities in Amsterdam bezoeken, één in het Paleis op de Dam en één in het Stadsarchief Amsterdam.

Programma vrijdag 13 september 2019

10.30 uur:
Verzamelen voor het Paleis, op de Dam en bezoek aan de tentoonstelling Het universum van Amsterdam. Voor toelichting en vragen over de expositie zijn de samenstellers Reinder Storm en Alice Taatgen aanwezig.

12.15-13.45 uur:
Wandeling naar (eventueel twee haltes met de tram) naar Stadsarchief Amsterdam,
Vijzelstraat 32 en lunch in café van het Stadsarchief, of in een restaurantje in de buurt.

13.45-14.45 uur:
Bezoek tentoonstelling Kaartboeken van Amsterdam 1559-1703 in de Schatkamer van het Stadsarchief. Voor toelichting en vragen is samensteller Marc Hameleers aanwezig.

14.45-16.00 uur:
Drankje in het café van het Stadsarchief of cafeetje in de buurt.

Kosten

Voor deze dag worden door de Werkgroep voor de Geschiedenis van de Kartografie geen kosten in rekening gebracht (eventuele kosten zijn voor eigen rekening, te denken valt aan lunch, koffie, drankje achteraf; en brengt u a.u.b. uw museumjaarkaart mee).

Aanmelden

Graag wel aanmelden bij de Werkgroep voor geschiedenis van de Kartografie, omdat ze graag willen weten hoeveel mensen ze kunnen verwachten. In het Paleis op de Dam zijn de eerste 60 bezoekers gratis. Bent u nummer 61, dan was u te laat met opgeven en moet entree betaald worden.

Wilt u de werkgroep a.u.b. voor 11 september doorgeven als u op 13 september naar de Dam komt, gaarne op het email-adres sppm.quirijnen@pzh.nl.

Bron: Uitnodiging van de Werkgroep voor geschiedenis van de Kartografie

Werkgroep voor de Geschiedenis van de Kartografie naar Amsterdam
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *