Eerste exemplaar van unieke Atlas Twente overhandigd

In aanwezigheid van de ontwerpers en de ateliermeester heeft Onno van Veldhuizen, voorzitter van Regio Twente, het allereerste exemplaar van de Atlas Twente ontvangen van Andries Heidema, commissaris van de koning.
Wie Twente een beetje kent, zal in de allereerste Atlas Twente een inspirerende weergave van de regio vinden. De Atlas brengt de kwaliteiten, kenmerken en structuren van Twente in beeld en laat zien hoe rijk en gevarieerd deze regio is. Van samen werken tot samen leven, van in de lucht tot onder de grond, van wegen tot water. Met deze kaarten kun je de werking van Twente onderzoeken en begrijpen.

Onno van Veldhuizen: “De Atlas Twente geeft niet alleen feitelijke informatie over de bestaande ruimtelijke, economische en sociale kwaliteiten van Twente, maar ook over haar positie ten opzichte van omringende regio’s en Europa. De Atlas Twente is het resultaat van een mooie samenwerking tussen gemeenten, waterschap, regio en provincie.” Andries Heidema vult aan: “De Atlas bundelt informatie, waardoor we ons bewust worden van de overeenkomsten en verschillen, maar ook van de samenhang tussen onze leefomgeving en de opgaven waarvoor we staan. En van de kansen die dit ons biedt. Atlas Twente opent het gesprek over onze toekomst!”

overhandiging van atlas van Twente

Verspreid door de Atlas zijn zeven typeringen van Twente opgenomen. Deze beschouwingen van Gert-Jan Hospers, oa economisch geograaf aan de Universiteit Twente en Twentekenner, zijn een waardevolle toevoeging aan de objectieve kaarten en infographics. “Dit is een verrijking voor de Atlas”, vervolgt Heidema.

 

Atlas

Betrokken samenwerkingspartners van Regio Twente ontvangen enkele fysieke exemplaren. Zij kunnen de kaarten en informatie gebruiken voor hun eigen visies en beleid.

Tweede druk van Atlas Twente

Inmiddels verscheen de tweede druk van de Atlas van Twente. Een aantal kaarten zijn in deze druk aangepast. U kunt deze atlas van Twente hier downloaden.

Bron en foto’s: Website Regio Twente

 

Unieke Atlas Twente
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *