In de beeldbank van het Nationaal Archief is een verzameling kaarten over de Atlantic World toegevoegd. De 61 kaarten tonen kaarten van de Nieuwe Wereld, hoofdzakelijk uit de zeventiende en achttiende eeuw.

Voorbeelden

Kaart

Kaart van delen van Virginia, New England en New York, met ingezet een zeeaanzicht van Nieuw Amsterdam op Manhattan, door Nicolaas Visscher.

Kaart

Kaart van de kust van Florida van Arenas tot C. Florida, vertoonende ook int groot de rivier van Mischisipi seer naauwkeurig’. Met een karton voorstellende ‘het incomen van de rivier van Mesashebe of Mischisipi.’Map of the coast of Florida, from Arenas to Cape Florida, displaying the river Mississippi accurately. Inset shows the mouth of the Meshashebe or Mississippi river.

Kaarten Atlantic World online
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *