KaartDe prachtige kaarten van de Oudheidkamer Twente zijn nu online te bewonderen. De kaarten zijn opgenomen in de beeldbank Overijssel in kaart. Deze beeldbank wordt beheerd door Stadsarchief en Atheneum Bibliotheek (SAB) te Deventer.

Deventer in Braun & Hogenberg

De kaarten in deze beeldbank zijn afkomstig uit de collecties van Stadsarchief en Atheneum Bibliotheek , de Provincie Bibliotheek Overijssel (ondergebracht bij het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle),  de Overijsselse Bibliotheek Dienst te Nijverdal en zoals boven vermeld nu ook de kaarten van de Oudheidkamer Twente (ondergebracht in het Museum Twentse Welle te Enschede).

Kaart van Blaeu van Oldenzaal
Kaart van Oldenzaal door Blaeu

In Overijssel in Kaart vindt u kaarten die gemaakt zijn vanaf circa 1550 tot heden. Ook vindt u hier stadsplattegronden van steden uit heel Overijssel, overzichtskaarten en provinciekaarten.

Helaas is deze mooi site alweer offline

Overijssel In Kaart ( bericht van HCO)

Tot voor kort kon je stadsplattegronden van steden uit heel Overijssel, overzichtskaarten en provinciekaarten vanaf circa 1550 tot heden vinden op de website Overijssel In Kaart. Deze website is met ingang van 1 februari 2016 niet meer online. De kaarten uit de collectie van het Historisch Centrum Overijssel zijn nog wel te vinden via onze beeldbank. De overige kaarten zullen op termijn ook geplaatst worden op www.onderzoekoverijssel.nl.

Kaarten Oudheidkamer Twente nu online
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *