Ter afsluiting van het Internationaal jaar van de Aarde kwam uitgeverij Noordhoff eind juni 2009 met deze atlas op de markt. De eerste druk is inmiddels bijna uitverkocht. In augustus 2009 verwacht men de tweede druk uit te brengen.

De ondergrond van Nederland is bijzonder. Geen enkel land met zo’n slappe ondergrond is tegelijk zo dichtbevolkt. En vrijwel geen ander land in Europa beschikt over een gasvoorraad met zo’n enorme omvang. Maar liefst 400.000 keer boorden geologen een gaatje in de Nederlandse bodem, meestal tot een meter of tien diep, een enkele keer zelfs zes kilometer. Alle kennis die dat opleverde, is in deze atlas overzichtelijk weergegeven in beelden en kaarten.

De nieuwe bosatlas van de ondergrond
De nieuwe Bosatlas

Acht hoofdstukken geven een kleurrijk beeld van alles wat normaal gesproken onzichtbaar blijft: bodem- en gesteentelagen vol aardgas, grondwater, voedingsstoffen, bodemenergie, metselzand, Romeinse resten, metrotunnels en elektriciteitskabels. Ook wordt de lezer meegenomen op een reis door de tijd, die Nederland 300 miljoen jaar geleden begon in een Surinaams tropenbos, om via een Afrikaanse zoutvlakte en een Mediterrane  binnenzee te eindigen aan de voet van een reusachtige gletsjer. Deze nieuwe Bosatlas ontcijfert de kilometersdikke bodemlagen die zich gaandeweg onder onze voeten ophoopten.
 
Dertig kennisinstellingen, overheden en bedrijven werkten mee aan de totstandkoming van deze 96 pagina’s tellende atlas vol kaarten, beelden en grafieken over de ondergrond van de aarde. Alle middelbare scholen in Nederland ontvangen vijftien exemplaren van deze nieuwe Bosatlas.
 
 
De Bosatlas van Ondergronds Nederland
ISBN 978 9001 12245 4
Prijs Euro 24,95

Bron: Website de Bosatlas 

Meer informatie

Nieuwe Bosatlas over de ondergrond van Nederland!
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *