Op 12 oktober 2015 heeft PostNL het postzegelvel Verlichting uitgegeven met tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1.

Prijs: € 6,90.

Postzegelvel van Nederland verlichting
Nederland verlichting

Op het postzegelvel is Nederland in de nacht afgebeeld, gezien vanuit de ruimte. Kunstenaar en ontwerper Daan Roosegaarde toont hiermee Nederland als netwerk met zijn steden, dorpen en verbindingswegen. Ze geven ons inzicht in ons gedrag en de impact hiervan op ons landschap. Het postzegelvel heeft ook iets heel persoonlijks. Je kunt een brief versturen met een klein stukje van je eigen land erop.

Foto’s van André Kuipers

De keuze voor de foto’s van André Kuipers kwam na veel onderzoek tot stand. “Ik wilde geen bestaand werk van mijzelf op een postzegel zetten”, aldus Daan Roosegaarde, “dus zijn we gaan zoeken naar een spannend landschap met licht. We hebben eerst gekeken naar wolken en naar hemels licht, maar dat was toch te veel vanuit de eerste persoon enkelvoud gedacht. Vervolgens kwam het idee naar voren om iets met de Afsluitdijk te doen. Maar dan met luchtopnames, een bird’s-eye view. Toen werd het interessant. De volgende stap was om die blik naar heel Nederland uit te breiden. Zo kwamen we terecht bij de foto’s vanuit de ruimte in de nacht. Dankzij het digitale vakmanschap van onze ontwerpers is al dit fotomateriaal opnieuw ontworpen tot een spannend beeld.”

Bron en meer informatie website PostNL

Website PostNL

Kaarten op postzegels: Nederland Verlichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *