Vincent van Gogh leefde in een spannende tijd. De moderne wereld was volop in beweging door de opkomst van een wijdvertakt spoorwegnet in Europa. En Vincent bewoog mee!

De grote van Gogh atlas
De grote van Gogh atlas

In De Grote Van Gogh Atlas volgen we Vincent langs alle dorpen en steden waar hij woonde. We zien hoe zijn wereld er in die tijd uitzag: van de landelijke rust op het platteland van Brabant en Zuid-Frankrijk, tot de zinderende drukte in wereldsteden als Londen en Parijs. Een rijke keuze uit zijn werk laat zien hoe hij als kunstenaar de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen gebruikte. Reis mee met Vincent op zijn tocht door Europa, langs alle plaatsen waar hij woonde… en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

Boekbeschrijving

Auteur: Nienke Denekamp
Co-auteur: Rene van Blerk
Gebonden, illustraties in kleur, 180 p.
Formaat: 19,7 x 25,1 x 2,2 cm.
ISBN: 9789047617983
Prijs: € 24,95

Bron: Uitgeverij Rubinstein

 

 

 

De Grote van Gogh atlas
Getagd op:                 

Eén gedachte over “De Grote van Gogh atlas

 • 18 oktober 2015 om 14:55
  Permalink

  Beste mensen,

  Terecht schenkt u aandacht aan de Grote Van Gogh Atlas, prachtig vormgegeven met oog voor allerlei contemporaine details. Jammer is het dat er geen diepgaander onderzoek is gedaan naar de tijd van Van Gogh in Nuenen. Het is toch ondenkbaar dat hij niet ook de wijde omgeving heeft verkend.
  Het onderzoek van de Stichting http://DeNatuurvanvroeger.nu heeft een aantal vermeldenswaardige feiten opgeleverd, verwerkt in het boekje “Dor hedde diejen gek oit Nunen wir!”
  Bij zijn omzwervingen vanaf eind 1883 kwam Van Gogh ook regelmatig in Stiphout, zo vaak dat er daar over hem gesproken werd “Dor hedde diejen gek oit Nunen wir!”

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *