Vanaf zaterdag 10 oktober opent Waterliniemuseum Fort bij Vechten de deuren voor het publiek. Met de opening van dit museum is de Nieuwe Hollandse Waterlinie een icoon rijker. In dit eerste weekend wordt dit gevierd met extra programmering en avondopenstelling op de zaterdag.

Nieuwe museum vertelt geschiedenis Nieuwe Hollandse Waterlinie

Het museum laat de bezoekers de geschiedenis van de grootste verdedigingslinie van Nederland zien en ervaren. ‘Hoe water een wapen werd’, vertelt de tentoonstelling ‘Sterk Water’ in het nieuwe museumgebouw, ontworpen door architect Anne Holtrop. De 50 meter lange openlucht maquette van de Nieuwe Hollandse Waterlinie kan net als de echte waterlinie onder water worden gezet. In een virtuele waterlinie vlucht zweef je zelf over de gehele linie.

Waterliniemuseummaquette-voorjaar-1840-2-klein
De maquette

Ontdekkingstocht fort

Naast het nieuwe museumgebouw is ook het fort te ontdekken. Bezoekers kunnen de tentoonstellingen ‘De Romeinen’ en ‘Lummelen in de Linie’ over het leven op het fort tijdens WO I bezoeken en de krachtpatsers van de natuur rondom het fort ontdekken. Ook is te zien hoe Fort bij Vechten eruitzag toen het net was gebouwd. Architect Penne Hangelbroek heeft op het fort in een ‘strook’ van 80 meter breed de situatie van circa 1880 gereconstrueerd.

Afbeelding brug over de gracht
Brug over de gracht

Informatie openingsweekend                    

Naast de vaste programmering in het Waterliniemuseum staan er speciaal voor het openingsweekend extra activiteiten op het programma. Op zaterdag 10 oktober is het Waterliniemuseum geopend van 10.00 – 22.00 uur en op zondag 11 oktober van 10.00 – 17.00 uur.

Waterliniemuseum Fort bij Vechten is gerealiseerd door gemeente Bunnik, Staatsbosbeheer, Nieuwland en de provincie Utrecht in nauwe samenwerking met de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland.

Adres en openingstijden:

Voor routeplanner:
Achterdijk 23, Bunnik

Postadres:
Marsdijk 2

3981 HE Bunnik
Tel. 039-6565285

Openingstijden:
Van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur
Tijdens landelijke schoolvakanties ook op maandag open

De meest actuele informatie vindt u op: www.waterliniemuseum.nl

Bron: website waterliniemuseum.

Waterliniemuseum Fort bij Vechten opent de deuren
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *