Vanaf donderdag 23 maart 2017 is om 21.10 uur op NPO 2 de serie Goede Hoop te zien. Hans Goedkoop presenteert deze nieuwe zevendelige documentaireserie over de rol van Nederland in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis.

De serie is onderdeel van een groot multimediaal project, met o.a. een tentoonstelling in het Rijksmuseum Amsterdam (vanaf 17 februari 2017).

Hans Goedkoop Foto: NPO
Hans Goedkoop Foto: NPO

Uitzendingen

Elke donderdag van 23 maart t/m 18 mei m.u.v. 27 april en 4 mei om 21.10 uur op NPO 2 (zeven afleveringen). De afleveringen van 23 maart, 30 maart en 6 april kunt u terugkijken op de website van de Nederlandse Publieke Omroep.
Wilt u meer weten over de inhoud van de serie? Bekijk dan de website van de serie de Goede Hoop.

Publicatie Goede Hoop – 400 jaar Nederland en Zuid-Afrika

Titel: Goede Hoop – 400 jaar Nederland en Zuid-Afrika
Auteur: Bas Kromhout
Uitgeverij: Walburg Pers, genaaid gebonden, ill. kleur, 160 pagina’s
Formaat: 22,3 x 28,6 cm
ISBN: 9789462491809
Prijs:  € 24,95

Omslag boek Goede Hoop
Omslag boek Goede Hoop

Publicatie Goede Hoop is een reis- en geschiedenisboek in één. Het is gekoppeld aan de gelijknamige documentaireserie van de NTR. Het boek geeft verdieping aan de historische plekken die presentator Hans Goedkoop in Zuid-Afrika bezoekt. Plaatsen zoals aan het VOC-fort en slavenloge in Kaapstad, Stellenbosch en de wijnlanden, Oostkaap – het land van Gordon, het graf van Saartjie Baartman – de ‘Hottentot-Venus’, Oranje-Vrijstaat, de Slagvelden van de Boerenoorlog, Pretoria de stad van Kruger en apartheid, maar ook aan Sophiatown en Soweto.

Bron: Walburg Pers

 

 

 

 

Televisieserie en publicatie Goede Hoop Zuid-Afrika
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *