Vandaag presenteert de Koninklijke Nederlandse Munt de Themaset van 2020. Deze jaarlijks terugkerende uitgifte, traditioneel gelanceerd op Prinsjesdag, volgt het Nederlandse Koningshuis. De set geeft u een schitterend beeld van onze royals en haakt in op actuele gebeurtenissen..

75 jaar vrijheid

Tijdens het lustrumjaar 75 jaar vrijheid staat de verbindende rol van het Koningspaar centraal in de Themaset.  Zo wordt stilgestaan bij het bezoek aan het World Holocaust Forum op 23 januari 2020 en de bijzondere herdenking op de lege Dam tijdens Nationale Dodenherdenking. Foto van de munstenset

Speciale herdenkingsmunt

In de Themaset vindt u, naast alle acht glanzende Nederlandse euromunten 2020 in BU-kwaliteit, een speciaal voor dit thema zwaar verzilverde herdenkingsuitgifte. De voorzijde toont een vredesduif met olijftak. De olijftak is een eeuwenoud symbool, voor vrede, verzoening en hoop. In drie circkels leest u de teksten ‘75 jaar vrijheid’, ‘Geef vrijheid door’ en het jaartal 2020. ‘Geef vrijheid door’ is de leus van het themajaar 75 jaar vrijheid, waarbij men gevraagd wordt zich in te zetten voor de waarde van vrijheid.

Munt met kaart van Nederland en het Wilhelmus

Op de keerzijde vindt u de kaart van Nederland met daar overheen het Wilhelmus in microtekst. Juist in het jaar waarin we fysiek van elkaar gescheiden zijn, verbindt het volkslied ons. Door middel van innovatieve techniek wordt het volkslied dan ook verspreid over ons hele land. De exclusieve uitgifte brengt een eerbetoon aan de bijzondere herdenking op 4 mei en het lustrumjaar 75 jaar vrijheid.

De jaarset kost €29,95 en zal in november worden uitgeleverd. Er worden slechts 3.000 sets gemaakt, dus wel snel bestellen!

Bron: Koninklijke Nederlandse munt 

 

Kaarten op munten
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *