Op 19 mei 2023 kunt u bij Historizon een online lezing volgen over Nederlandse jongeren op Grand Tour in de zeventiende eeuw.

Gemaakt op reis

Gedurende de zeventiende eeuw was het goed gebruik voor invloedrijke families dat zij hun zonen op Grand Tour stuurden, een lange en vaak peperdure educatiereis door Frankrijk en Italië. In hun reisjournalen deden jongeren verslag van hun ontmoetingen en confrontaties met andere landen, geloven en gebruiken.

Hoe gingen reizigers om met andere culturen in Europa? De journalen die zij bijhielden laten zien hoe jongeren reflecteerden op hun eigen identiteit en hoe zij een gunstig beeld van zichzelf presenteerden, als wereldburger of vrome protestant, voor familie die thuis in de Republiek meelas en meeleefde.

Online lezing bij Historizon:
Nederlandse jongeren op Grand Tour in de zeventiende eeuw

Datum: 19 mei
Tijd: 15:00 – 16:30 online lezing
Spreker: Alan Moss
Prijs: € 4,95
Aanmelden bij Historizon

Alan Moss

Alan Moss (1990) is neerlandicus en historisch letterkundige. Hij promoveerde in 2022 op een proefschrift over identiteitsvorming en zelfpresentatie op de Nederlandse Grand Tour. In maart verscheen bij Uitgeverij Verloren zijn boek Gemaakt op reis: Nederlandse jongeren op reis in de zeventiende eeuw.

Bron: Website Historizon

 

Lezing: Nederlandse jongeren op Grand Tour in de zeventiende eeuw
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *