Er is een nieuwe publicatie verschenen over historische kaarten van Afrika: “The mapping of Africa: a cartobibliography of printed maps of the African Continent from 1508 to 1700″ . Het boek is geschreven door Richard en Penelope Betz en is het zevende deel in de serie Utrechtse Historisch-Cartografische studies.

Voorkant van het boek, klik om te bestellen

Inhoud

The mapping of Africa geeft een systematisch overzicht van alle gedrukte kaarten van het Afrikaanse contintent van 1508 tot 1700. Hiervoor is literatuur onderzocht, is onderzoek gedaan in diverse bibliotheken en particuliere verzamelingen. Deze informatie is samengevoegd tot 174 op zichzelf staande kaarten van het Afrikaanse continent.

De inleiding bevat informatie over het maken van kaarten in de periode voor 1508, evenals belangrijke wereldkaarten waar Afrika op vermeld staat.

Uitgave

Het uit 540 pagina’s tellende boek is in kleur uitgegeven, met een linnen band en stofomslag. Uitgeverij Hes & De Graaf, 2007, ISBN 9789061944898. Kosten € 159.

The mapping of Africa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *