Het Maritiem Museum te Rotterdam meldt dat er drie zeekaarten uit de zeventiende eeuw zijn gestolen uit het museum. Het gaat om kaarten die in opdracht van de West-Indische Compagnie zijn gemaakt. Het museum roept de hulp in van kinderen om deze diefstal op te lossen.

Orde van GIS

Orde van GIS is een spel dat door verschillende partners, waaronder het Maritiem Museum, het Nationaal Archief, Anno en het Geldmuseum, is ontwikkeld om kinderen meer historisch besef bij te brengen. Spelenderwijs komen kinderen meer te weten over koloniale geschiedenis.

Centraal in het spel staat de diefstal van een aantal zeekaarten. Wie was de dief? Waarom werden zij gestolen? Aan de hand van zeekaarten en het scheepsjournaal van de Swarte Aerent kunnen kinderen op interactieve wijze meehelpen met het oplossen van dit raadsel.

Kinderen die meegeholpen hebben bij het ontrafelen van dit mysterie worden op 22 september uitgenodigd door het Geldmuseum.

Meer informatie

  • Dit spel is niet meer actueel
Diefstal zeekaarten uit Maritiem museum
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *