Wethouder Bram Bonnema van Franekeradeel ontving woensdagochtend 12 september uit handen van Bernardus Schotanus, gespeeld door Binne Reitsma, het eerste exemplaar van de Friese versie van het lespakket Fryslân op de kaart. In de les van lerares Hilda Jorna werd de Friestalige versie van het lespakket ten doop gehouden met als getuige een twintigtal leerlingen van de Anna Maria van Schurmanschool te Franeker.

 

Kaart
Kaart van de Slachtedijk, getekend door Pieter Idserts Portier circa 1750

Om het voor iedereen in de provincie Friesland mogelijk te maken de eigen omgeving te bestuderen met behulp van de vragen in het lespakket zijn in de kaartendatabank, scans van oude kaarten van alle Friese gemeenten en steden te vinden (helaas niet meer beschikbaar 21-3-2018).

Voor een uitgebreide reportage van de aanbieding kunt u doorklikken naar de website van Tresoar in de rubriek nieuws. Tresoar is het Fries historisch en Letterkundig Centrum te Leeuwarden.

Op Tresoar is in het thema zoek stad, dorp, straat en huis een schat aan gegevens en tools aanwezig

https://www.tresoar.nl/Pages/Zoeken-stad-dorp-straat-huis.aspx

 

Fryslan op de kaart gepresenteerd
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *