Op de nieuwe website van het Regionaal Archief Zutphen is ook een selectie uit hun kaartencollectie online te bekijken. Aan de hand van zes thema’s krijgt de bezoeker een indruk van kaarten van de gemeente Zutphen. De overige kaarten zijn in de studiezaal te raadplegen.

Collectie

Duizenden kaarten en tekeningen liggen opgeborgen in het depot van het Regionaal Archief Zutphen. Ze komen uit archieven, atlassen en andere boeken. Met nog vele losse kaarten en plattegronden vormen ze de kaartencollectie van dit archief.

Onderwerpen

Op de website worden de volgende thema’s behandeld:

  • in het keurslijf, over de ontwikkeling van de versterkte stad.
  • bevrijd, ontwikkeling van de stad na 1874 toen de rol als versterkte stad werd opgeheven.
  • precosia & curiosa, een aantal waardevolle en opmerkelijke archiefstukken
  • van Mars tot Warnsveld, kaarten van de diverse wijken van de stad Zutphen
  • waterwerken
  • werk in uitvoering, plannen en tekeningen van gebouwen

Elk thema wordt getoond in een vitrine. Door op een kaart te klikken verschijnt een inzoombare versie met achtergrondinformatie over die kaart. Er kunnen ook reproducties van de getoonde kaarten worden besteld.

Link

Kaartencollectie Regionaal Archief Zutphen
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *