Deze nieuwe publicatie van Wageningen Academic Publishers laat de verrassende verbanden zien tussen geologie, klimaatsverandering, landschapsvormen, bodem en (historisch) landgebruik van Nederland.

Landschappen van Nederland
Landschappen van Nederland

Landschappen van Nederland
Geologie, bodem en landgebruik
door: A.G. Jongmans, M.W. van den Berg, M.P.W. Sonneveld, G.J.W.C. Peek, R.M. van den Berg van Saparoea
2013 – 942 pagina’s – in kleur – gebonden
ISBN: 978-90-8686-213-9 

Prijs: € 99,50 inclusief BTW, gratis verzending
 

Deze unieke uitgave is volledig in kleur uitgevoerd met meer dan 1000 illustraties: foto’s, fragmenten van bodem- en hoogtekaarten en schematische aardkundige doorsneden. Samen met de tekst laten zij de landschappen tot leven komen. Veel van de opgenomen figuren zijn uniek en speciaal vervaardigd voor deze uitgave. De index en een verklarende woordenlijst zorgen voor extra gebruiksgemak.

"Landschappen van Nederland" is samengevat in zes delen: Bodem en Landschap, Tektoniek en Klimaat, Ijs en Wind, Rivieren, Veen en als laatste Kust en Zee. Per type landschap wordt beschreven welke klimatologische en tektonische aspecten hebben bijgedragen aan de totstandkoming. Daarnaast wordt uitvoerig aandacht besteed aan de rol van de mens in de vorming van de landschappen. De zes delen zijn samengebracht in twee volumes.

Deze luxe box met twee volumes vormt een waardevol naslagwerk op het gebied van de geologie, de bodem en het landgebruik in Nederland. De gestructureerde presentatie maakt het tevens een nuttige bron van informatie voor studenten, onderzoekers of anderen die vanuit hun werk of uit pure belangstelling meer willen weten over de Nederlandse landschappen.

Meer informatie (o.a. de inhoudsopgave) vindt u op de website

Bron: Wageningen Academic Publishers

 

Landschappen van Nederland
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *