In De atlas van afgelegen eilanden neemt Judith Schalansky ons mee naar vijftig afgelegen oorden van Tristan da Cunha tot het atol Clipperton, van Christmaseiland tot Paaseiland en vertelt ze grenzeloos absurde verhalen, zoals alleen de werkelijkheid die kan bedenken.

Het zijn verhalen over zeldzame dieren en zonderlinge mensen over gestrande slaven en eenzame natuuronderzoekers, verdwaalde ontdekkers en verwarde vuurtorenwachters, vergeten schipbreukelingen en muitende matrozen. Kortom: over vrijwillige en onvrijwillige Robinsons die bewijzen dat de avontuurlijkste reizen nog altijd in het hoofd plaatsvinden, met de vinger (vingerreizen) op de landkaart.

Atals van afgelegen eilanden
De atlas

De Atlas van Afgelegen Eilanden. Vijftig eilanden waar ik nooit ben geweest en ook nooit zal komen.

  • Auteur: Judith Schalansky
  • Vertaler: Goverdien Hauth-Grubben
  • ISBN: 978 90 5672 490 0
  • Aantal pagina’s: 144
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgever: Signatuur
  • Prijs: € 39,95

Lees meer over dit boek op de website nu.nl en de website infonu.nl

De atlas van afgelegen eilanden
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *