In samenwerking met het Nationaal Archief is bij Uitgeverij Wbooks Het Grote VOC Boek verschenen.  Tot en met 24 mei 2017 te koop voor introductieprijs!

In Den Haag wordt nu de digitalisering van het archief van de VOC voltooid. De in totaal ruim 1.200 strekkende meter archief met miljoenen pagina’s informatie, beschrijven de geschiedenis van tientallen landen in Azië en zuidelijke Afrika in de 17e en 18e eeuw. In Het Grote VOC Boek wordt voor het eerst gebruik gemaakt van dit overvloedige archiefmateriaal.

Omslag van het Grote VOC boek
Het Grote VOC boek

Het Grote VOC boek

De reis door Het Grote VOC Boek is als die van een VOC-schip. Vertrekpunt is Nederland en vandaar gaat de tocht door het gehele VOC-octrooigebied. De honderden beelden geven een adembenemend uitzicht op de wereld van toen. Aan deze rode draad zijn opmerkelijke, ontroerende en schokkende persoonlijke verhalen geknoopt.

De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) refereert aan een tijd van ontdekking. Handelsgeest, technologische ontwikkelingen op het gebied van navigatie en cartografie, welvaart – het zijn kwaliteiten die hoog gewaardeerd worden. De compagnie oefent nog steeds een grote aantrekkingskracht uit. Velen van onze voorouders voeren op de schepen van de VOC en bevolkten de vestigingen en factorijen in Azië. Maar de VOC heeft ook een donkere kant: van onderdrukking, uitbuiting en doodslag. Die kant mag niet vergeten worden.

Beschrijving boek

Titel: Het Grote VOC boek
Auteurs: Ron Guleij, Gerrit Knaap (red.)
Formaat: 24,5 x 31 cm, ,208 p.
Uitg.: WBooks, gebonden, met ca. 200 afbeeldingen in kleur en zwart-wit
ISBN: 9789462581777
Prijs: € 29,95, tot en met 24 mei 2017, daarna € 34,95

In samenwerking met Nationaal Archief
Tentoonstelling de wereld van de VOC
24 februari 2017 t/m 7 januari 2018

Bron: Website WBooks. Hier vindt u ook een inkijkexemplaar van dit boek met o.a. inhoudsopgave.

Het grote VOC Boek
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *