Over het favoriete gespreksonderwerp van veel Nederlanders – het weer – brengt uitgeverij Noordhoff in samenwerking met het KNMI een Bosatlas uit: De Bosatlas van weer en klimaat.

Via allerlei invalshoeken en in honderden kaarten, grafieken, infographics en foto’s geeft de atlas een veelzijdig en verrassend beeld over het thema waar we dagelijks mee te maken hebben. De atlas gaat uitgebreid in op actuele weers- en klimaatontwikkelingen, met onder meer aandacht voor het extreem natte Limburg deze zomer. Ook staat de atlas vol achtergronden en wetenswaardigheden.

Overhandiging van de eerste Bosatlas door Gerard van der Steenhoven op 11 november 2021 aan Helga van Leur. Foto: Sander Koning

Eerste exemplaar uitgereikt aan Helga van Leur

Meteoroloog en ambassadeur voor klimaat, duurzaamheid en gedrag Helga van Leur kreeg het eerste exemplaar van De Bosatlas van weer en klimaat uitgereikt . “Een prachtig boek waar je doorheen blijft bladeren. Het geeft inzicht hoe het weer werkt, wat er allemaal bij komt kijken en hoe dat zich vertaalt naar het veranderende klimaat: lokaal en mondiaal, in het verleden, heden én toekomst!”, aldus Helga van Leur.

Een reis door de wereld van weer en klimaat in kaarten, infographics en foto’s

De Bosatlas van weer en klimaat laat zien hoe ons weer de afgelopen decennia is veranderd en hoe het weer invloed heeft op de samenleving en alledaagse bezigheden, op feestdagen en op sportevenementen. Zo is de kans op een Elfstedentocht en de kans op een kerst met temperaturen boven de 10 graden groter dan een witte kerst.

Maar ook gaat de atlas in op de basis: hoe wordt het dagelijkse weer verwacht, hoe was het weer een paar eeuwen terug, wat is een hogedrukgebied en welke wolken betekenen wat?

Daarnaast is er ruime aandacht voor klimaatverandering en de rol van mens en natuur hierbij. Inclusief de actuele effecten ervan en de gevolgen op de langere termijn als het tij niet keert. Of juist wel. Dit alles is weergegeven in de kenmerkende Bosatlaskaarten, aangevuld met verhelderende infographics, aantrekkelijke spreads en prachtige foto’s.

Klimaatkaart van pagina 12 en 13
Klimaatkaart van pag. 12 en 13

Omschrijving van de Bosatlas van Weer en klimaat

Titel: De Bosatlas van weer en klimaat
Uitg. Noordhoff, gebonden, groot formaat, 120 pagina’s
10 hoofdstukken, honderden kaarten, grafieken, infographics en foto’s
ISBN: 9789001278458

Prijs: € 29,95

Neem een kijkje in de Bosatlas

Bron: Persbericht Noordhoff

De bosatlas van weer en klimaat
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *