Bij Uitgeverij WBooks verscheen op 1 maart 2022 een meer uitgebreide 2e druk van de Historische Atlas van Voorne-Putten.

Historische atlas van Voorne-Putten

Historische landkaarten fascineren. Ze tonen een overzichtelijke wereld, geordend in kleuren en symbolen. Met simpele lijnen worden grenzen aangegeven en overzicht aangebracht waar in werkelijkheid chaos lijkt te heersen. Op een moderne kaart weet de gebruiker direct waar hij aan toe is. Kleuren, vormen en schaalverdeling maken een moderne kaart makkelijk ‘leesbaar’. Heel anders is dat bij historische kaarten. Ze zijn vaak kunstig versierd en prachtig ingekleurd, maar het vergt moeite om je te oriënteren en meestal moet je goed zoeken naar een punt van herkenning in een gebied dat onherkenbaar is veranderd.

Ook van de eilanden Voorne en Putten zijn in de loop van eeuwen duizenden kaarten gemaakt. Kleine schetstekeningen om erfafscheidingen te bewijzen, maar ook complexe plattegronden om de plaats van ondergrondse kabels en leidingen vast te leggen. Streekhistoricus Bob Benschop, verbonden aan Streekarchief Voorne-Putten, selecteerde ruim zestig kaarten uit de afgelopen vierhonderd jaar voor zijn boek Historische atlas van Voorne-Putten. Kaarten die het ontstaan van de eilanden inzichtelijk maken, kaarten over de contouren van het landschap, kaarten over het beheer van de polders, kaarten over de aanleg van infrastructuur en kaarten die de enorme veranderingen in de afgelopen honderd jaar laten zien. Ze zijn afkomstig uit Streekarchief Voorne-Putten, het Nationaal Archief, Stadsmuseum Hellevoetsluis en andere schatkamers van de geschiedenis.

Op veler verzoek is de Historische atlas van Voorne-Putten nu verkrijgbaar als tweede, uitgebreide druk. Heldere kaarten en begeleidende teksten brengen de geschiedenis van de eilanden op toegankelijke wijze in beeld. Het boek verschijnt bij WBOOKS, de uitgever van boeken voor de liefhebbers van oude kaarten.

Beschrijving van de Historische Atlas van Voorne-Putten

Titel: Historische Atlas van Voorne-Putten (2e druk)
Auteur: Bob Benschop
Uitg.: Wbooks,Tweede, uitgebreide druk
Gebonden, ruim 100 afbeeldingen, 112 pagina’s
ISBN: 9789462584853
Prijs: € 29,95

Verkrijgbaar in de boekhandel en webshop van WBOOKS

Bron: Persbericht van Uitgeverij WBooks

Historische Atlas van Voorne-Putten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *