BBC2BBC2, 6 januari, 22.00-23.00 uur (Nederlandse tijd).

Op 6 januari begint de BBC met het uitzenden van de serie "Nicholas Crane’s Britannia: The Great Elizabethan Journey". De serie bestaat uit 3 afleveringen. De uitzenddata van de verdere afleveringen zijn nog niet bekend.

Inhoud van de serie

Toen William Camden’s "Britannia" in 1586 verscheen, waren de lezers overdonderd. Zoiets was nog nooit eerder vertoond. Voor het eerst werden de gehele Britse eilanden in detail beschreven: de bergen en rivieren, de geschiedenis en gewoonten, het klimaat en de bevolking van elke county. Britannia was een encylopedische ontdekkingsreis van het hele land in één boek.

Nicholas Crane, onder andere bekend van de biografie van Mercator en als presentator van de serie Map Man, onderzoekt in deze driedelige serie dit vergeten meesterwerk. Hij trotseert tijdens een 8000 kilometer lange wandeling de elementen, op zoek naar het Britannië van koningin Elizabeth I.

Kaart
Kaart van Dorsetshire door William Kip, 1637 editie van Britannia

Meer informatie

Nicholas Crane’s Britannia: The Great Elizabethan Journey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *