Op zaterdag 1 oktober 2022 openen de Groninger Archieven de deuren om samen met bezoekers het Rampjaar 1672 in Groningen onder de loep te nemen.

Er staat een bisschop voor de stad

Zijn naam is Bernhard von Galen. Deze vechtlustige bisschop uit Münster is beter bekend onder zijn bijnaam Bommen Berend. Precies 350 jaar geleden belegerde hij Groningen. De Dag van de Groninger Geschiedenis special staat daarom volledig in het teken van 1672.

Reis door middel van workshops, lezingen mee naar de 17e eeuw, naar de tijd van het Beleg van Groningen. Verder zijn er rondleidingen door de Groninger Archieven en het Gronings Museum (tentoonstelling Stad houdt stand) . Ook treedt het theatergezelschap Waark op. Zij geven een preview van hun voorstelling “Staait n Bisschop veur de Stad”. Ook is er een 1672-plein met stands waar onder meer originele archiefstukken uit dat jaar te zien zijn.

Tickets reserveren

Een deel van de Dag van de Groninger Geschiedenis special is voor iedereen toegankelijk. Voor de workshops, rondleidingen en lezingen moet u in verband met een beperkt aantal plaatsen een gratis ticket reserveren. Dat kan op dagvandegroningergeschiedenis.nl.

Meer informatie

Datum: 1 oktober 2022.
Tijd: 13.00 -17.00 uur
Waar: Groninger Archieven
Cascadeplein 4
9726 AD GRONINGEN
Tel. 050 5992000
Prijs: Gratis
Programma overzicht

Voor meer informatie over deze dag: Ga naar website van de Groninger Archieven

Groningen: “Er staat een bisschop voor de stad”
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *