Vanaf zondag 18 november 2018 tot en met 3 maart 2019 is de dubbeltentoonstelling “Deventer Boekenstad. Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel” te zien in Museum De Waag en de Bibliotheek aan de Stromarkt.

Over de expositie

Handschriften, boeken en drukwerk uit Deventer vonden in de afgelopen twaalf eeuwen hun weg naar ontelbare lezers. Sinds de komst van het christendom zijn er in Deventer sporen nagelaten in schrift en de eerste Deventer druk dateert uit 1477. In de vijftiende eeuw beleefde de lokale boekcultuur een bloeiperiode en was Deventer de belangrijkste boekenstad van de Lage Landen.

De tentoonstelling in Museum De Waag toont de hoogtepunten uit de boekhistorie. Van de vroegste middeleeuwse handschriften en oude drukken langs de atlassen en almanakken naar de hoogtijdagen van de grafische industrie in de 20ste eeuw. Ontdek de topstukken uit de geschiedenis van de Athenaeumbibliotheek in de ‘Schatkamer van Deventer Boekenstad’ in de nieuwe Bibliotheek. Het digitale boekenspoor door het bibliotheekgebouw toont de actuele invloed van deze werken.

Beleef de rijke Historie van Deventer Boekenstad in de Waag en in de Bibliotheek.

Museum De Waag

Brink 56, Deventer
Dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur
Toegang: € 9,00 (op vertoon van hun ledenpas betalen leden van de Bibliotheek € 7,50)
Op zondag om 14.00 uur gratis rondleiding
Audiotour in Nederlands en Engels.

Meer informatie: Website Museum de Waag, Deventer

Bibliotheek Deventer

Stromarkt 18, Deventer
Maandag t/m vrijdag 9.00 – 20.00 uur
Zaterdag 9.00 – 17.00 uur
Koopzondag 12.00 – 17.00 uur
Toegang gratis

Bron: Website Bibliotheek Deventer

“Deventer Boekenstad. Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel”