Op 22 juni 1757 werd de bekende Britse zeevaarder en ontdekkingsreiziger George Vancouver geboren in de Engelse plaats King’s Lynn.

Standbeeldvan George Vancoucer
Standbeeld van George Vancoucer in de stad Vancouver

George Vancouver trad op dertienjarige leeftijd toe tot de Royal Navy. Hij diende onder kapitein James Cook op zijn tweede (1772-1775) en derde reis (1776-1779) naar de Stille Zuidzee.

Later werd hij zelf kapitein en uitgezonden om de Westkust van Noord Amerika in kaart te brengen. Hij vertrok uit Engeland in mei 1791. Hij deed zijn onderzoek in de zomers van 1792, 1793 en 1794. Hij overwinterde op Hawaï , waar hij al met Cook was geweest. Ook onderzocht hij de vaarroute tussen het noorden van de Grote Oceaan en het noorden van de Atlantische oceaan.

Kaart uit 1798

George Vancouver bracht alles op zeer accurate wijze in kaart. Zijn kaarten werden tot ver in de 19e eeuw gebruikt.  Hij keerde in oktober 1794 terug naar Londen. Hij stierf op 41-jarige leeftijd op 12 mei 1798 en werd in Petersham bij de St. Peterschurch begraven.

Eerstedag enveloppe Canada 2007

Omdat het in juni 2007 250 jaar geleden is dat George Vancouver geboren werd, wordt er veel aandacht aan hem besteed. Canada komt met een speciale postzegel, met de authentieke handtekening van George erop!

Meer informatie

George Vancouver 250 jaar geleden geboren
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *