Mini waterlinieHet lijkt wel of er geen einde aan komt, Nederland heeft er weer een Canon bij, de watercanon! Op 16 december 2008 is door de staatssecretaris van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat de watercanon gepresenteerd.

Onderwerp veenontginning
Veenontginning

De watercanon bestaat uit 25 velden. Het begint met de veenontginning en eindigt met vlaggetjesdag.

Dijkbouw
Dijkbouw

Ook voor cartografen zijn er interessante onderwerpen bij, o.a. dijkbouw  en waterlinies

Fort Vechten
Fort Vechten van de Waterlinie

U kunt via de website Nederland leeft met water kennismaken met de canon.

Gelijktijdig met de watercanon is de website over water voor het onderwijs gelanceerd. Van groep 1 van de basisschool tot het eind van de middelbare school kunt u hier geschikt lesmateriaal vinden. De website watereducatie.nl biedt de mogelijkheid om snel te zien welke lespaketten er over water te vinden zijn.

Watercanon van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *