De Amsterdamse ontwerpster Hannah Bonjer heeft 23 november 2011 de Overijsselse Erfgoed Design Award, kortweg OE-DA! gewonnen. Ze kreeg de prijs van 5.000 euro voor twee series theedoeken. Ze won ook de publieksprijs (1.000 euro). Het geld is bedoeld om de ontwerpen op de markt te brengen.

Overijssels Erfgoed Design Award

OE-DA! is een ontwerpwedstrijd voor jonge beginnende ontwerpers tot 35 jaar, studenten design van verschillende opleidingen binnen én buiten Overijssel en studenten van ARTEZ. Zij werden als deelnemers uitgedaagd bestaande erfgoedmotieven te gebruiken in commercieel toepasbare en hedendaagse verleidende ontwerpen. Studenten en jonge ontwerpers krijgen met de Erfgoed Design Award de mogelijkheid om zelfstandig aan hun portfolio te werken en kennis te maken met opdrachtsituaties in de praktijk.

De winnende theedoeken
De winnende theedoeken

Deze zomer bepaalde de jury welke drie ontwerpen doorgingen naar de finale. De genomineerden kregen de gelegenheid hun ontwerp uit te werken tot een model of prototype. Hiervoor was een bedrag van €1.000,- euro per genomineerd ontwerp gereserveerd. De genomineerde ontwerpen werden deze maand geëxposeerd in museum Twentse Welle. De ontwerpen zijn nog tot zondag 27 november 2011 te bekijken.

Het winnende ontwerp: Kaarten en symbolen van Overijssel

De ene set theedoeken bestaat uit een serie van zes themakaarten, onder de kaart is een toepasselijke spreuk ingeweven. Zo zijn hierop niet alleen de groene, stedelijke- en waterstructuren van Overijssel opnieuw in kaart gebracht, maar zijn er ook hoogtekaarten op te vinden, de mate van lichtinval en de verspreiding van monumenten door de provincie.

Waterkaart
De waterkaart
Stedenkaart op theedoeken
Stedenkaart van Overijssel
Natuurgebieden van Overijssel
Natuurgebieden van Overijssel
Monumentenkaart van Overijssel
Monumentenkaart van Overijssel
Hoogtekaart van Overijssel
Hoogtekaart van Overijssel
Lichtkaart van Overijssel
Lichtkaart van Overijssel

De andere set theedoeken bevat Overijsselse symbolen. Bekijk deze op de website van HNNH

Bron: Transisalania van de Overijselse Bilbiotheek Dienst en Website van HNNH

Theedoekenset met kaarten van Overijssel wint Overijsselse Erfgoed Design Award 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *