Op zaterdag 16 april 2016 gaf ons lid Yvette Hoitink een presentatie over een zijden ontsnappingskaart die zij enkele jaren geleden op een veiling kocht. Zoals beloofd volgt hierbij de Powerpoint-presentatie.

Ontsnappingskaart uit de Tweede Wereldoorlog

Meer informatie

 

Ontsnappingskaarten uit de Tweede Wereldoorlog
Getagd op:     

3 gedachten over “Ontsnappingskaarten uit de Tweede Wereldoorlog

 • 8 augustus 2016 om 21:28
  Permalink

  thuis heb ik kaart 43 C/E. In de rechter bovenhoek heeft een B-17 bemanningslid er nog een stukje met de hand bijgeschreven met een blauwe pen, dit n.av. een missie op 18 maart ’45 (doelwit spoorwegstations, Berlijn). Wat ik er over heb gelezen deden aan deze missie meer dan 1300 vliegtuigen mee. Een van de grootste missies van de 8th Air Force qua aantallen bommenwerpers en escorte-jagers. Helaas staat op mijn kaart geen naam van de oorspronkelijke eigenaar. Toch ben ik erg content met mijn kaart. De variant 43 C/E zie je namelijk niet zo veel. 43 C/D zie je meer voorbijkomen.

  PS: ik was nog even benieuwd hoe lang die PP-presentatie duurde die mevr. Hoitink in april jl. heeft gehouden. Het onderwerp is zeer de moeite waard. Is ze van plan de lezing nog eens ergens te houden?

  Beantwoorden
  • 11 augustus 2016 om 10:23
   Permalink

   Interessant om te horen over de andere kaart en dat daar ook een missie op is aangegeven. Meestal vind je ze ‘kaal’ en dan inderdaad vaak C/D ipv C/E.

   Mijn lezing duurde een uur. Er staat geen herhaling gepland maar als ik ergens een uitnodiging voor krijg dan zal ik dat zeker overwegen.

   Beantwoorden
   • 11 augustus 2016 om 22:02
    Permalink

    Bedankt voor je reactie, Yvette. Wie weet kun je de lezing nog eens ergens opnieuw doen. Dan kom ik uiteraard graag langs šŸ˜‰ Ik heb het onderwerp via e-mail voorgesteld aan de historische vereniging waar ik lid van ben. Wellicht zijn ze ook geĆÆnteresseerd. Begreep dat ze altijd wel op zoek zijn naar interssante lezingen m.b.t. historie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *