Tot en met 27 oktober 2019 is in het GRID, Grafisch Museum te Groningen een expositie te zien over de Bosatlas. De kunst van het weglaten.

Poster van tentoonstelling de Bosatlas kunst van het weglaten
Drukwerk

De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm, en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld? Hoe worden kaarten gemaakt, toen en nu, en welk verhaal vertellen zij? En hoe kan het dat dit lesboek zich al bijna 150 jaar weet te handhaven?
‘De Bosatlas. De kunst van het weglaten’ toont het verhaal áchter dit cultureel erfgoed. Bel aan bij Pieter Roelf Bos, de naamgever van dit icoon, en maak kennis met grafisch Groningen in 1877. Wandel langs de grenzen van onderwijs-tijdperken en druktechnieken. Kortom, stap in de wereld van De Bosatlas!

Openingstijden en adres:

Het museum is open van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur

GRID Grafisch Museum
Sint Jansstraat 2
9712 JN Groningen

Bron en meer informatie over de expositie: website van het GRID te Groningen

De Bosatlas. De kunst van het weglaten.
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *