KaartOp 5 juni 2008 werd in het Koetshuis te Oldenzaal de atlas van Oldenzaal gepresenteerd. Auteur: Willy Ahlers. Het boek bevat 160 pagina’s en is in ringband uitgevoerd.

Oldenzaal door Prins Maurits ingenomen, 22 oktober 1597
Oldenzaal door Prins Maurits ingenomen, 22 oktober 1597

In dit boek treft u kaarten en stadsplattegronden aan van de stad Oldenzaal vanaf circa 1570 tot 1924. Van Oldenzaal zijn erg veel oude kaarten en plattegronden beschikbaar. Oldenzaal was immers in het verleden een belangrijke vestingstad.

Willy Ahlers maakte in 1993 voor zijn 50ste verjaardag een boek over de kaarten van Oldenzaal en schonk dit boek aan goede vrienden en bekenden. Het boek werd erg gewaardeerd en was één van de meest uitgeleende (en gestolen) boeken van de bibliotheek in Oldenzaal.

Inmiddels zijn we 15 jaar verder en zijn er een aantal nieuwe kaarten, veelal in het buitenland, ontdekt. De kaarten zijn, daar waar mogelijk, in kleur afgedrukt. Er is doelbewust voor een ringband gekozen, omdat bij het bestuderen van de kaarten deze nu vlak komen te liggen.

Het boek is voor Euro 30,00 te koop bij de boekhandel in Oldenzaal.
Het boek is ook te bestellen bij Willy Ahlers door overmaking van Euro 35,00 (incl. verzend- en portokosten) op postgiro 1217541 t.n.v. Willy Ahlers, Oldenzaal.

Atlas van Oldenzaal
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *