Het verhaal van 75 jaar vrijheid en strijd tegen onvrijheid in kaart en beeld. De omvangrijke Bosatlasfamilie is uitgebreid: vanaf 12 maart 2020 is De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog verkrijgbaar.

De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog

Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal laten de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier zien. Niet alleen de aanloop en de oorlogsperiode komen aan bod, maar ook de doorwerking in politiek en maatschappij tot op de dag van vandaag.

De Bosatlas vertelt hiermee op de eigen kenmerkende wijze het verhaal over 75 jaar vrijheid en strijd tegen onvrijheid. De atlas is tot stand gekomen in samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De Tweede Wereldoorlog: historische periode én schakelpunt in een eeuw wereldgeschiedenis. Uniek is het brede perspectief van De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog. Naast het vanuit diverse invalshoeken uitlichten van de vijf oorlogsjaren, laat de atlas ook zien hoe opkomende ideologieën in het interbellum, de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de voedingsbodem leggen voor het grote conflict.

En hoe sterk de oorlog ook na 1945 doorwerkt in de wereldpolitiek. Met een herschikking van de politieke wereldkaart, de oprichting van de Verenigde Naties, dekolonisatie-oorlogen, de Koude Oorlog en vredesmissies. Anno nu zijn de effecten nog altijd waarneembaar. De Bosatlas sluit af met een overzicht van vrijheid en onvrijheid in de huidige wereld en toont daarmee aan hoe bijzonder 75 jaar leven in vrijheid in Nederland is.

Omslag Bosatals van de tweede wereldoorlog

Omschrijving van de Atlas

Titel:De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog
Uitg.: Noordhoff, gebonden, groot formaat, 256 pagina’s
10 hoofdstukken, honderden kaarten, grafieken, infographics en foto’s
ISBN: 9789001122515

Prijs: € 39,95

Kijk voor meer informatie op debosatlasvandetweedewereldoorlog.nl

Bron: Persbericht uitgeverij Noordhoff

Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *