Op 2 november 2021 verscheen bij uitgeverij REBO Publishers het boek “Historische zeekaarten – Verbeelding en precisie door de eeuwen heen”.

Dit boek toont de geschiedenis van zeekaarten uit de vroegst bekende voorbeelden die gebruikt zijn in de twintigste eeuw, met speciale aandacht voor de kaartenmakers en de gebruiksmethoden van 1300 tot 1900. De bijgevoegde kaarten maken deel uit van de collectie van Barry Lawrence Rudeman Antique Maps inc., de toonaangevende instelling voor nautische kaarten.

De lezer vindt in dit boek trends en ideeën door de tijd heen. De charme en schoonheid van historische zeekaarten zijn onmiskenbaar. Je kunt je oog er urenlang over laten dwalen, en steeds ontdek je weer iets nieuws. Ze zijn de vensters naar hoe in het verleden naar oceanen en zeeën en naar rivieren en havens werd gekeken. Stap aan boord om de geschiedenis van de Europese cartografie van de vijftiende tot de negentiende eeuw te leren kennen en ontdek de verhalen die verborgen liggen in de details van deze kaarten.

Omschrijving van het boek Historische zeekaarten

Titel: Historische zeekaarten – Verbeelding en precisie door de eeuwen heen
Auteur: Katherine Parker Barry Lawrence Ruderman
Uitg: REBO Publishers, geb., illustraties in kleur, 208 pagina’s

ISBN: 9789036643436
Prijs: € 29,99

Bron: REBO Publishers

 

Historische zeekaarten
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *